רוח רפאים

עוגת רוח רפאים ליום הולדת

מאת: נירית חננוביץ

דרג:
רוח רפאים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית קוגלהוף

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה
  • 2 חבילות תערובת מוכנה לעוגה כושית
  • קרם חמאה
  • צבע מאכל כחול
  • לקישוט
  • אבקת סוכר
  • 1.2 ק"ג בצק סוכר
  • סרט סגול

אופן הכנה:

אופן ההכנה

לעוגה:
1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני 180.
2. משמנים את התבנית וממלאים את התבנית בבצק עד שהוא מגיע ל3/4 מגובה התבנית.
3. אופים כשעה, מצננים בתבנית 5 דקות, מוצאים בזהירות את העוגה מהתבנית ומעבירים לצינון מלא על רשת.
4. בעזרת סכין רחבה משוננת מישרים את פני העוגה.
לדמות:
1. מעבירים את העוגה אל המגש המוכן כך שצידה החתוך כלפי מטה.
2. צובעים את הקרם החמאה בצבע מאכל ומורחים אותו על כל העוגה.
3. לגלימה:על המשטח בזוק באבקת סוכר לשים את בצק הסוכר עד שהוא מתרכך.
4. מרדדים אותו לעיגול בעובי 5מ"מ גדול דיו לכסות את העוגה בנדיבות.
5. בעזרת חותכני עוגיות מתאימים או סכין קטנה חדה חותכים מהבצק קרוב למרכז העיגול צורות של עיניים ופה.
6. בעזרת מערוך בזוק באבקת סוכר מרימים בזהירות את יריעת הבצק ומניחים אתה על העוגה כך שהעיניים והפה יהיו במקומם הנכון.
7. מעצבים יפה את שולי הגלימה של רוח הרפאים ובסוף לקישוט מדביקים את הסרט עם מעט קרם חמאה.

דרג: