רוגלך ושבלולי רוגלך

מאפים טעימים לארוחת בוקר או לאירוח

מאת: ענבל רובין

דרג:
רוגלך ושבלולי רוגלך
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 30 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח רגיל (3/4 3 כוסות פחות 2 כפות)
  • 25 גרם שמרים טריים (חצי שקית שמרית / חצי קובייה)
  • 150 מ"ל חלב (2/3 כוס)
  • 100 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 2 ביצים
  • למילוי:
  • 40 גרם אבקת קקאו (1/2 כוס)
  • 40 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • שוקולד נוטלה
  • לסירופ סוכר:
  • 150 מ"ל מים (2/3 כוס)
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)

אופן הכנה:



להכנת הבצק:
1. למיקסר עם וו לישה מכניסים את הקמח, שמרים, סוכר, חלב, חמאה וביצים ומעבדים 3-4 דקות במהירות בינונית כאשר הדקה הראשונה במהירות גבוהה.
2. לאחר 3-4 דקות לישה מכניסים את המלח (בכדי שלא יעבור מגע עם השמרים ישירות) וממשיכים לעבד 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק דביק מדי יש להוסיף עוד 20-30 גרם קמח).
3. לאחר שהבצק מוכן מכניסים אותו לקערה, מכסים אותו בניילון נצמד ומעבירים לתפיחה של 40 דקות או עד להכפלת הנפח במקום מוצל וחמים (אפשר לחמם את התנור ל-80-100 מעלות ואז לכבות ולהכניס לתפיחה בתנור את הבצק).
4. לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-2 חלקים ומתחילים לרדד את הבצק למלבן בעובי הרצוי (מומלץ שהבצק יהיה בעובי מספיק בכדי שהוא לא יקרע).

להרכבת הרוגלך:
1. מורחים את הבצק בשוקולד ומפזרים מעל את תערובת הקקאו והסוכר.
2. חותכים את המלבן למשולשים (על מנת להכין רוגלך רגילים) או לרצועות עבות.
3. על מנת ליצור שבלולי רוגלך יש לקחת 3 רצועות, ליצור צמה ולגלגל אותה סביב עצמה כאשר את הקצה של הצמה יש להניח מתחת לשבלול המגולגל.
אם אתם מחליטים להישאר עם הצורה המקורית, אחרי שחתכתם את הבצק למשולשים יש לגלגלם לצורת חצי ירח רק בלי הקימור.
4. מניחים להתפחה נוספת ואחרונה של עוד כ30-40 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. לאחר שהם תפחו, מברישים מעט עם ביצה ומכניסים לאפייה של כ-15-20 דקות או עד להזהבה (שימו לב לא לייבש יותר מדי את הרוגלך בתנור! לתת להם להזהיב ופה לסיים את האפייה).

להכנת הסירופ:
1. מחממים בסיר את הסוכר והמים עד לקבלת הסירופ, ניתן ואף מומלץ להוסיף מחית וניל להעשרת הטעם והריח!
2. מברישים את הרוגלך מיד לאחר צאתם מהתנור ומניחים לצינון.

דרג: