רביולי סלמון ברוטב שמנת ועשבי תיבול

מנת ביניים עשירה בטעמים מרנינים. רוטב עשבי התיבול מחדד את טעמו הנימוח של מילוי הסלמון

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
רביולי סלמון ברוטב שמנת ועשבי תיבול
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לפסטה:
  • מלח
  • מעט שמן
  • לבצק:
  • 1 כוס (200 גר‘) קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 חלמון
  • למלית:
  • 200 גר‘ פילה סלמון נקי מעצמות
  • 4 בצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס (100 מ“ל) ציר דגים מצומצם או מים
  • חצי מכל (125 מ“ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • חצי שקית (50 גר‘) פתיתי פרמזן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 1/2 כפית טרגון קצוץ
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית חמאת תנובה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

הבצק:
1. מערבבים במעבד מזון את הקמח עם הביצים ושמן הזית עד לקבלת בצק יציב ואלסטי.
2. מניחים במקרר לשעתיים.
3. מרדדים את הבצק עד לרידוד מקסימלי. קורצים מהבצק 12 עיגולים בקוטר של 12 ס“מ.
המלית:
1. מניחים בקערה את קוביות הסלמון, את בצלי השאלוט, הבזיליקום, השום, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
2. מורחים בקצוות של כל עיגול חלמון ביצה, מניחים מלית על אחד החצאים, מקפלים ומהדקים בעזרת מזלג. מניחים במקרר לשעה.
הרוטב:
1. מחממים בסיר את ציר הדגים ומוסיפים את השמנת, את החמאה, את הבזיליקום, את הטרגון, את המלח ואת הפלפל השחור.
רגע לפני שמורידים מהאש מוסיפים את הפרמזן ומערבבים כחצי דקה.
2. מרתיחים בסיר מים, מלח ומעט שמן. מבשלים את יחידות הרביולי כשתי דקות עד שהן צפות על פני המים. מניחים על צלחת מוארכת שלוש יחידות רביולי ויוצקים מסביב רוטב עשבי תיבול ושמנת.
 
דרג: