רביולי גבינות עם פטריות מוקפצות וקציפת פטריות

מהבצק ועד המלית: רביולי ביתי ברמה של מסעדה, שישאיר לכם טעם של עוד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
רביולי גבינות עם פטריות מוקפצות וקציפת פטריות
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: כ-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים לבצק הרביולי
  • 2 כוסות מים
  • 100 גר' חמאה תנובה
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות קמח
  • 4 חלמונים
  • למלית
  • 100 גר' גבינת פטה פיראוס
  • 100 גר' גבינת שמנת נפולאון
  • 100 גר' גבינה צהובה ירושלים מגוררת דק
  • 3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • לפטריות המוקפצות
  • 3 בצלים פרוסים
  • 1 סלסלת פטריות פורטבלו
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • לקציפה
  • 2 שמנת להקצפה 32% השף הלבן
  • 1 תפו"א גדול
  • 50 גר' חמאה תנובה
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 פטריות כמהין
  • 3 פטריות שיטאקי מיובשות מושרות ב-1/2 כוס מים חמים
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

1. הכנת הבצק:
בסיר בינוני, מביאים את המים לרתיחה.
לאחר הרתיחה, מוסיפים את הקמח, החמאה והמלח, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
2. מעבירים לקערת מיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד.
3. הכנת המלית:
מערבבים את חמרי המלית. טועמים ומתבלים לפי הטעם.
4. מרדדים את הבצק דק.
5. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ושמים כפית מהמלית במרכז. מכסים עם עיגול נוסף ומהדקים את שולי הבצק. (להידוק מושלם, כדאי למרוח את שולי הבצק במעט מים).
6. מחממים סיר עם 4 ליטר מים וכף מלח. מבשלים את הרביולי עד שהם צפים, כל פעם 5 יח'. מעבירים למסננת ומשמנים קלות.
7. הכנת הפטריות:
מטגנים את הבצל עד להשחמה ומעבירים לכלי. מטגנים את הפטריות עד להשחמה (כל סוג בנפרד) ומעבירים לכלי.
8. הכנת הקציפה:
מבשלים את מרכיבי הקציפה כולל הפטריות ומי ההשריה כ-40 ד' או עד לריכוך התפו"א.
9. טוחנים עם בלנדר מוט.
10. להגשה:
מסדרים 2 כפות מתערובת הפטריות והבצל. מעל מניחים 3 יח' רביולי ושופכים מסביב את קציפת הפטריות.
מקשטים עם בצל ירוק חתוך לאלכסונים.
 
דרג: