רביולי גבינות עם פטריות מוקפצות וקציפת פטריות

רביולי תוצרת בית, חגיגי וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
רביולי גבינות עם פטריות מוקפצות וקציפת פטריות
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק הרביולי:
  • 2 כוסות מים
  • 100 גר' (1/2 חבילה)חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות קמח
  • 4 חלמונים
  • למלית:
  • 125 גר'(1/2 קופסה) גבינת פטה
  • 100 גר' (כ-1/2 גביע) גבינת שמנת
  • 100 גר' (1/2 חבילה) פתיתי גבינה צהובה
  • 3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • לפטריות המוקפצות:
  • 3 בצלים פרוסים
  • 1 סלסילת פטריות פורטבלו
  • 1 סלסילת פטריות שמפניון
  • לקציפה:
  • 500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
  • 1 תפו"א גדול
  • 50 גר' (1/2 חבילה) חמאה
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 פטריות שיטאקי מיובשות מושרות ב-1/2 כוס מים חמים.
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

אופן הכנה:

הכנת הבצק:
1. מביאים את המים לרתיחה בסיר בינוני.
2. לאחר שרתח, מוסיפים את הקמח, החמאה והמלח, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
3. מעבירים את הבלילה לקערת המיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד.
הכנת המלית:
1. מערבבים את חומרי המלית, טועמים ומתבלים לפי הטעם.
2. מרדדים את הבצק דק, קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ושמים כפית מהמלית במרכז.
3. מכסים עם עיגול נוסף ומהדקים את שולי הבצק להידוק מושלם. כדאי למרוח את שולי הבצק במעט מים.
4. מחממים סיר עם 4 ליטר מים וכף מלח.
5. מבשלים את הרביולי עד שהם צפים. כל פעם 5 יחידות.
6. מעבירי למסננת ומשמנים קלות.
הכנת הפטריות:
מטגני את הבצל להשחמה ומוציאים לכלי. מטגנים את הפטריות להשחמה כל סוג בנפרד ומעבירים לכלי.
הכנת הקציפה:
1. מבשלים את מרכיבי הקציפה כולל הפטריות ומי ההשריה כ-40 דקות או עד לריכוך תפוחי האדמה.
2. טוחנים עם בלנדר ידני או במעבד מזון.
להגשה:
1. מסדרים 2 כפות מתערובת הפטריות והבצל. מעל מניחים 3 יחידות רביולי ושופכים מסביב את קציפת הפטריות.
2. מקשטים עם בצל ירוק חתוך לאלכסונים.
 
דרג: