רביולי אגסים וגבינת כנען ברוטב יוגורט לימוני

גירסה מודרנית, אפויה וטעימה לרביולי הקלאסי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מאיר עזר "תנובה שף"

דרג:
רביולי אגסים וגבינת כנען ברוטב יוגורט לימוני
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: שעה

כמות מנות: 20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה בצק פריך מתוק של מעדנות מופשר
  • 1 חבילות גבינת כנען "השף הלבן"
  • 100 גרם סוכר
  • תמצית וניל איכותית
  • 1 גרידת תפוז
  • 4 אגסים קלופים חתוכים לשמיניות
  • חצי ליטר יין מוסקט
  • 2 יחידות ציפורן
  • 2 יחידות הל שלם
  • 1 יחידה כוכב אניס
  • 1 מקל קינמון
  • ביצה טרופה
  • 2 גביעי יופלה 3% "תנובה"
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9% "תנובה"
  • 1 גרידת לימון
  • 3 כפות דבש

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות

מרתיחים בסיר את היין, ציפורן, הל, אניס, קינמון ואגסים מבשלים כעשר דקות ומצננים.

בקערה מערבבים היטב את הכנען, סוכר, תמצית וניל וגרידת התפוז, קורצים את הבצק לעיגולים בקוטר של 10 ס"מ.

מניחים במרכז את האגס ומעל כפית של תערובת גבינה.

מורחים מסביב ביצה בעזרת מברשת, סוגרים היטב ומסדרים על ניר אפיה.

אופים בתנור חם כ- 15 דקות או עד הזהבה ב-150-160 מעלות

מערבבים בקערה את היוגורט, שמנת חמוצה, גרידת לימון ודבש

מוצאים את הרביולי מהתנור ומגישים עם הרוטב



דרג: