קרפ שוקולד ונוטלה

קרפ שוקולד, מתכון אהוב, מושחת וטעים

מאת: פז וינברג

דרג:
קרפ שוקולד ונוטלה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ל-12 קרפים:
  • 100 גרם קמח לבן
  • 4 כפות אבקת קקאו משובחת
  • 2 כפות סוכר
  • מעט מלח
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר, טרופות
  • 1 כוס חלב
  • 4 כפות בירה

אופן הכנה:

  • בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים לתערובת הומוגנית בצבעה. מוסיפים את תערובת הביצים-חלב-בירה וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה. מאחסנים במקרר לא פחות מלילה ולא יותר מ-3 ימים. שעה לפני ההכנה, מוציאים מהמקרר.
  • מחממים מחבת טפלון משומנת קלות בחמאה לחום נמוך מעט מהנדרש לטיגון חביתה.
  • מערבבים היטב את הבלילה ויוצקים בנדיבות למחבת, שנמצאת כעת מעל להבה נמוכה. מרימים מיד את המחבת מן הלהבה ומטים באוויר עד שהבלילה מתפזרת באחידות על תחתית המחבת. את העודף מחזירים למכל הבלילה.
  • כעבור 2 דקות, קצות הקרפ מתחילים להיפרד מדפנות המחבת. מסייעים להן בעזרת מרית סיליקון או סכין חדה. הופכים את הקרפ על צדו השני, עוד דקה במחבת. מעבירים לצלחת ומפזרים סוכר לבן, שיפריד בין הקרפ שזה עתה נוצר לזה שבדרך.
  • מורחים מעט נוטלה על הצד הפחות יפה של הקרפ. תמיד יש כזה. מקפלים כל קרפ ל-4. עוטפים בנייר שעווה ומגישים. 
  • *ארבעת הקרפים הראשונים לא יוצאים כל כך יפים - עניין של אי התאמה בין טמפרטורת המחבת לכמות השומן.מהקרפ החמישי, הכל כבר יעבוד כמו שצריך ואתם תרגישו עונג שמקורו בתחושה של מקצוענות.
    דרג: