קרפצ'יו בקר

מנת בשר בקר נא בתיבול מינימליסטי של מיץ לימון ושמן זית, מנה המדגישה את טעמו הטבעי של הבשר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קרפצ'יו בקר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם פילה בקר
  • שמן זית
  • לימון טרי
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • ענף טימין טרי

אופן הכנה:

הכנה:
1. כ-5 שעות לפני ההגשה: את פילה הבקר מגלגלים בצורה הדוקה בתוך ניילון נצמד, לצורת גליל מאורך בעל קוטר רחב ושווה. סוגרים את הקצוות בגלגול הדוק ומקפיאים ל-5 שעות. הפילה יהיה קפוא, אך לא לגמרי.
2. אחר ההוצאה מהמקפיא: פותחים את הניילון ומניחים את הפילה הקפוא מעל קרש.
3. אוחזים בסכין חדה ורחבה ומגלחים פרוסות דקיקות של פילה. את הפריסה מבצעים על ידי הטיה קלה של הסכין תוך לחיצה על גב הסכין. יש להקפיד שלא לחמם את הסכין עם מים חמים חלילה (כיון שפרוסת הבשר הדקיקה עלולה להתבשל קלות מחום הסכין ולאבד מטעמה). הפרוסות לא חייבות לצאת עגולות או שלמות אך חשוב שיהיו דקות.
4. כל פרוסה שמגלחים מהפילה מניחים מייד על צלחת רחבה, פרוסה לצד פרוסה. יוצרים שכבה אחידה של פרוסות שיוצרות מעין עיגול שטוח של בשר פילה בקר בין שולי הצלחת כולה.
5. ניתן (אך לא מומלץ מאוד) להכין עד שלב זה לפני האירוח, אך חשוב לעטוף היטב את צלחת הבשר עם ניילון נצמד, ללא התיבול.
6. ממש לפני ההגשה: מעל כל מנה מפזרים על פני כל שטח הקרפצי'ו פלפל שחור גרוס, מלח גס, מיץ לימון ושמן זית עם עיטור של 2 ענפי טימין טרי. מגישים מיד .
דרג: