קרפאצ’יו כתף עם פראסה

כמנה ראשונה או עיקרית, פרוסות דקות של בשר כתף בליווי ירקות קלויים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קרפאצ’יו כתף עם פראסה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 נתח כתף לקדירה "אדום אדום"
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן זית משובח
  • 3 יח' כרישה (פראסה)
  • 24 שיני שום שלמות, קלופות
  • 24 עגבניות שרי
  • מיץ משני לימונים
  • מעט גרידת לימון
  • מלח גס

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מושחים את נתח הבשר בדבש ומניחים בתבנית חסינת אש. בוזקים על הבשר פלפל שחור.
יוצקים לתבנית מים ושמן ומכסים בנייר אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש ל C° 180 במשך שעתיים.
2. חותכים את הכרישה לעיגולים באורך 2 ס"מ בערך ושוטפים היטב. מסירים את נייר האלומיניום ומוסיפים את הכרישה, השום והעגבניות.
מכסים שנית ואופים 45 דקות נוספות ומצננים.
3. מוסיפים לרוטב מיץ לימון ומעט גרידת לימון, פורסים את הבשר דק ככל האפשר ומגישים קר. את הירקות האפויים מניחים במרכז הצלחת, ובוזקים מלח גס.
דרג: