קרמבל תפוחים עם קרם קשיו וקונפיטורה אוכמניות

קינוח מושלם שמתאים לכל אירוח ולכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קרמבל תפוחים עם קרם קשיו וקונפיטורה אוכמניות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 כפות קונפיטורה אוכמניות לייט של ענבי ציון
  • 4 כפות קשיו לא קלוי
  • 5 כפות מים
  • 3 תפוחי פינק ליידי קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות בנות 1 ס"מ
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית תמצית וניל טבעית
  • 1/2 כוס קשיו לא קלוי
  • 3/4 כוס קמח חיטה מלא
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח ים אטלנטי דק
  • 3 כפות שמן קנולה לא מזוכך
  • גרידת לימון מ-1/2 לימון
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מכניסים למערבל מזון את הקשיו והמים ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה.
3. מכניסים את התפוחים, הקינמון ותמצית הווניל לקערה ומערבבים היטב.
4. מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות עד להשחמה.
5. מרסקים את הקשיו וגרידת הלימון במעבד מזון במשך כ-2 דקות עד לקבלת פירורים עדינים.
6. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסודה לשתיה, המלח והקמח.
7. בקערה נפרדת מערבבים את מיץ הלימון, השמן ותמצית הוניל.
8. מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים ליצירת בצק. מפוררים את הבצק, מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מוציאים מהתנור, מפוררים בעזרת כף מתכת ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות. מוציאים ושוברים שוב ומחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות ליצירת פירורים שחומים.
10. מניחים כף אחת מהקרמבל בכוס שקופה ועליה כ-2 כפות תפוחים. מפזרים מעל כף קרמבל נוספת ועליה כפית מקרם הקשיו. מוסיפים כפית ריבה והגישו.
דרג: