קרמבו מוקה בציפוי שוקולד לבן

קרמבו מוקה בציפוי שוקולד לבן, קינוח אהוב על ילדים

מאת: לינוי דן

דרג:
קרמבו מוקה בציפוי שוקולד לבן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 15-20 קרמבואים בינוניים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית: (אפשר להשתמש במקום, בעוגיות קנויות שאוהבים)
  • 2 כוסות פצפוצי אורז או כל קורנפלקס שבור (עדיף לא ממותק)
  • 150 גרם שוקולד מריר (אפשר גם חלב או לבן)
  • 20 גרם חמאה
  • לקרמבו מוקה:
  • מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • מעדן חלב וניל (125 ג')
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפיות אבקת נס קפה
  • כפית תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 2 כפות שמן

אופן הכנה:

מתחילים בהכנת התחתיות:
  • ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה.
  • ומערבבים לתוך פצפוצי האורז, עד שהם מצופים לגמרי.
  • שופכים את התערובת על נייר אפייה ומכסים בנייר אפיה נוסף ומרדדים מעט, מעבירים למקפיא ל5- 10 דקות וקורצים עיגולים בקוטר שרוצים את הקרמבו פחות או יותר.
  • מניחים את העיגולים במקפיא ובינתיי מכינים את הקרמבו.
להכנת הקרמבו:
  • במיקרוגל ממיסים שוקולד חלב ומניחים לו להצטנן מעט.
  • בינתיים מקציפים במיקסר: שמנת מתוקה, נס קפה ומעדן קרלו וניל עד לקבלת תערובת יציבה מאוד (מרימים את המקצף ואם הקצפת לא נופלת סימן שהיא יציבה).
  • מקפלים פנימה את השוקולד המומס.
  • מעבירים את התערובת למקפיא לרבע שעה ולאחר מכן מזלפים בעזרת שק זילוף או עם סתם כפית..
  • מניחים את הקרמבואים במקפיא.
מכינים ציפוי:
  • ממיסים שוקולד לבן במיקרו ומערבבים לתוכו שמן, מצפים את הקרמבואים ומעבירים אותם למקפיא ל- 6 שעות לפחות..

דרג: