קרם שניט עשירה ביותר

הגולשת לאה שקורי משתפת אותנו במתכון לקרמשניט קלאסי

מאת: לאה שקורי

דרג:
קרם שניט  עשירה ביותר
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים לבצק עלים:
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית מלח
  • 500 גרם קמח מנופה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס מים
  • 350 גרם חמאה קרה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:

1. שמים בקערת מערבל את החמאה הרכה, המלח, הקמח, החלב והמים ולשים יחד כ- 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד , גמיש ומבריק.

2. אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר כשעתיים.

3. מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק לריבוע בגודל כ- 35 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.

4. פורסים דק את החמאה הקרה, ומניחים את פרוסות החמאה במרכז הריבוע.

5. מקפלים את שולי הבצק על החמאה, ואחר כך את השוליים הנותרים, כמו מעטפה ומהדקים.

6. מרדדים את הבצק למלבן באורך 40 ס"מ ובעובי 7-8 מ"מ.

7. מקפלים שליש חיצוני ממלבן הבצק על השליש המרכזי, ואת השליש הנותר מקפלים על השניים האחרים.

8. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות, כשהצד הפתוח פונה אליכם ומרדדים שוב למלבן ארוך.

9. מקפלים שליש חיצוני כלפי המרכז ומעליו מקפלים את שליש הבצק הנותר.

10. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה. חוזרים על הפעולה האחרונה , באותו אופן בדיוק, שלוש פעמים נוספות.

11. אחרי כל קיפול חייבים להקפיד על קירור של שעה, כדי להשוות את הטמפרטורה של החמאה והבצק.



אפיית הבצק:

1. מרדדים 500 גרם בצק עלים לעלה דק בגודל תבנית התנור שלכם.

2. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, מניחים עליו את עלה הבצק המרודד, דוקרים את פני הבצק במזלג ומכניסים למקרר לשעה.

3. מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל-12-15 דקות, עד שהבצק נעשה בצבע זהוב.

4. מוציאים את התבנית מהתנור. מניחים על הבצק האפוי עוד גיליון נייר אפיה ועליו עוד תבנית נוספת של התנור, ולוחצים אותה על הבצק בעדינות, שתמעך מעט את הבצק.

5. מכניסים את שתי התבניות עם הבצק בינהן אל התנור, מורידים את החום בתנור ל- 180 מעלות ואופים עוד 10 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומקררים, מוציאים את הבצק מבין שתי התבניות, ומניחים לו להתקרר לגמרי.



חיתוך הבצק:

1. שמים בזהירות את לוח הבצק האפוי על משטח העבודה. לוקחים סכין גדולה וחדה, חותכים ומיישרים את שולי המלבן.

2. חותכים עם סכין את יריעת הבצק לשלושה מלבנים ארוכים, 12 ס"מ על 30 ס"מ.

3. שמים את שלושת מלבני הבצק בתבנית אפייה ומפזרים עליהם מעט אבקת סוכר דרך מסננת.

4. מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות, לכמה דקות עד שאבקת הסוכר נמסה ויוצרת זיגוג מבריק על הבצק.

5. מוציאים ומקררים.


אופן הכנת הקרם:

1. שמים את החלמונים והסוכר בסיר, טורפים ומקציפים עם מטרפת יד כ- 5 דקות.

2. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים יחד עוד דקה. בזמן הזה, שמים את החלב ומקלות הוניל בסיר אחד, מחממים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.

3. מורידים מהאש ומגרדים ממקלות הוניל את הגרגירים השחורים, יוצקים את החלב אל תערובת החלמונים וטורפים לתערובת אחידה.

4. מבשלים את התערובת עד להבה בינונית, תוך טריפה מתמדת, לבל יוצרו גושים.

5. מבשלים כשש שבע דקות מבלי להביא לרתיחה, עד שהתערובת סמיכה.

6. מעבירים לקערה, מכסים ומקררים לגמרי.

7. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, כשהקרם קר לגמרי (נראה קרוש ומוצק) טורפים אותו שוב חצי דקה במטרפה ומערבבים לתוכו בעדינות את הקצפת עד שמתקבל קרם אחיד.

8. שומרים מכוסה במקרר עד לשימוש.



הרכבת העוגה:

1. שמים מלבן בצק אחד על משטח העבודה ועליו מורחים עם כף מחצית מכמות הקרם, בשכבה אחידה.

2. מניחים על הקרם עוד מלבן בצק ועליו את המחצית השנייה של הקרם.

3. לבסוף מניחים את מלבן הבצק האחרון, מהדקים מעט.

4. מורחים את הקרם בעזרת סכין רחבה בדפנות של המילפיי הלוך וחזור עד שהקרם מיושר עם דפנות הבצק, ככה בכל הצדדים.

5. מכניסים את המילפיי למקפיא לשעה בדיוק.

6. אחרי שעה מוציאים ופורסים בעדינות לפרוסות ברוחב של כ- 7-8 ס"מ, ומפזרים מעל מעט אבקת סוכר.

דרג: