קרם קרמל - פלאן

מי שטעם יודע כבר שמדובר באחד הקינוחים הכי טעימים ופשוטה להכנה שתוכלו להכין

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קרם קרמל - פלאן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 מ"ל חלב 3% של תנובה
  • 1/2 מקל וניל, חצוי
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 4 חלמונים
  • 2 ביצים
  • 80 גרם (1/3 כוס + כף) סוכר

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים בתבנית צלייה קערה חסינת חום או כ-6 תבניות אישיות.
2. מניחים את החלב בסיר. חורצים את מקל הוניל, מגרדים את הזרעונים לתוך הסיר וזורקים פנימה גם את את התרמיל. מביאים לרתיחה. מסירים את הסיר מהאש ומניחים לחלב להתקרר ולספוג את ארומת הוניל.
3. בסיר או מחבת קטנה, מניחים את הסוכר, מוזגים מספיק מים לכיסוי ומביאים לרתיחה מעל להבה חזקה.מרתיחים את הנוזל עד שהוא מקבל גוון ענברי זהוב, לא יותר. מוזגים לקערה או לתבניות האישיות.
4. בקערה נקייה, מניחים את הביצים, חלמונים ו-80 גרם סוכר וטורפים היטב. מסירים את מקל הוניל ויוצקים את החלב לתערובת. 
5. מוזגים את הבלילה מעל הקרמל. 
6. ממלאים את תבנית הצלייה במים חמים כך שהם יגיעו ל-2/3 מגובה התבניות, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור כ- 40 דקות. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר. בשלב זה ניתן לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר עד ההגשה. 
7. לפני ההגשה, מעבירים סכין סביב שולי התבנית ומשחררים את הקרם על ראשו לצלחת הגשה. אם קשה לשחרר אותם, ניתן להגיש גם בכלים בהם נאפה הקרם.
דרג: