קרם קרמל (פלאן)

קינוח ארגנטינאי מסורתי בטעם נפלא של קרמל

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
קרם קרמל (פלאן)
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות (צלוחיות עמוקות בקוטר 8 ס"מ וגובה 3 ס"מ)

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3/4 1 כוס חלב מלא "בטעם של פעם" תנובה
  • 1 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 2 מקלות ווניל
  • 2 ביצים
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • לקרמל:
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות מים
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

אופן הכנה: 

1. לקרמל: על אש בינונית, בסיר קטן, שמים את כל המרכיבים ומערבבים עד שנוצר קרמל בצבע כהה. מורידים מהאש. מחלקים את התערובת באופן שווה בין הצלוחיות בעזרת כף .
2. מרתיחים בסיר קטן את השמנת, החלב ותוכן שני מקלות הווניל.
3. בקערה נפרדת, מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים והסוכר.
4. כאשר תערובת החלב והשמנת רותחת מוסיפים אותה באטיות, תוך ערבוב מתמיד, לתוך תערובת הביצים והסוכר.
5. שופכים לתוך הצלוחיות.
6. שופכים מים רותחים לתבנית אפייה (כמחצית גובה התבנית) ומניחים את הצלוחיות בתוך התבנית. אופים בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 20 דקות, עד שסכין שמוחדרת פנימה יוצאת נקייה. מכניסים למקרר ללילה.

הגשה:
​משחררים בעזרת סכין חדה את דפנות קרם הקרמל והופכים על צלחת.
דרג: