קרם פרש עם עגבניות ושמן צ׳ילי

ה״דיפ״ של פעם, בגרסה הפראית העדכנית שלו.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קרם פרש עם עגבניות ושמן צ׳ילי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6-4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עגבניות שרי מתוקות
  • 150 מ״ל (0.66 כוס) שמן זית
  • מלח גס
  • 2 ענפים של מרווה
  • 2 פלפל ירוק חריף
  • 1 שן שום
  • 200 גרם קרם פרש 30% שומן

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום גבוה (גריל, 230 מעלות).
2. מניחים את העגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים עליהן כ־ 50 מ״ל שמן זית.  3. מתבלים במלח ומניחים עליהן את המרווה.  4. מכניסים לתנור ואופים עד שיש עליהן כוויות ברורות, כרבע שעה.
5. בינתיים מכינים את הצ'ילי: שמים במעבד מזון את יתר שמן הזית, הצ'ילי, השום וקצת מלח ומעבדים בפולסים. הצ'ילי צריך להיות קצוץ ולא להפוך למחית. 6. להגשה: מערבבים עם כף את קרם הפרש. יוצקים מעליו את השמן המתובל ומניחים את העגבניות הצלויות.   טיפ: המתכון עובד היטב גם עם לאבנה, שמנת חמוצה, גיל או אשל.  
דרג: