קרם ברולה

קרם בורלה

מאת: רומי גן

דרג:
קרם ברולה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 חלבונים
  • 2 כפות סוכר
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • מקל וניל
  • 50 גר' סוכר חום

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מקציפים קלות חלמונים עם סוכר
2. מחממים את השמנת על אש נמוכה
3. מערבבים פנימה את תערובת החלמונים בעדינות וללא הפסקה ואם משתמשים במקל וניל מוסיפים
4. מערבבים עד אשר התערובת מסמיכה מעט ונשארת על גב כף הערבוב
5. מוסיפים תמצית וניל וחורצים את מקל הוניל לאורכו ומגרדים פנימה לתערובת את פנים המקל
7. מחממים את התנור ל170 מעלות
8. מסננים את התערובת לקנקן ומוזגים מהקנקן לכלים אשר ניתן לאפות בהם
9. מכניסים את הכלים לתבנית וממלאים את התבנית עד לגובה מחצית הכלים במי ברז
10. אופים 30-40 דקות
11. מוציאים מהתנור ומצננים
12. מכסים כל כלי בניילון נצמד ולקרר למשך לילה
13. מוציאים מהמקרר ומורידים את הניילון
14. מפזרים מעט סוכר חום מעל הקרם ברולה כך שיתכסה בשכבה דקה
15. אופים מתחת לגריל למספר שניות עד שנמס
16. מחזירים למקרר למשך 4 שעות ומגישים    

דרג: