קרם ברולה בטעמים

שהשם הצרפתי והשיק היוקרתי לא יבלבלו אתכם – מדובר בקינוח קל להכנה שמכינים מראש. כאן בשלוש גרסאות: וניל קלאסי, פיסטוק ושוקולד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קרם ברולה בטעמים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב 3% של "תנובה"
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 0.5 כפיות תמצית וניל
  • 8 חלמונים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • לזיגוג:
  • סוכר

אופן הכנה:

1.  מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. יוצקים שמנת וחלב לסיר, בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. מצננים 5 דקות.
3. מקציפים חלמונים עם סוכר לתערובת תפוחה ובהירה. יוצקים מעט מתערובת השמנת החמה לתערובת החלמונים ומערבבים. יוצקים את יתרת תערובת השמנת בהדרגה תוך כדי בחישה ומערבבים היטב.
4. מחלקים לקעריות אישיים חסינות חום. מניחים את הקעריות בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים, עד מחצית מגובה הכלים (נזהרים שלא יכנסו מים לקרם).
5. אופים במשך 40-30 דקות, עד שהקרם מתייצב.
6. מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
7. למחרת מפזרים על הקרם שכבה דקה של סוכר, ומבעירים עם מבער (ברנר) עד שמתקבל זיגוג זהוב (או מקרימים כדקה תחת גריל חם). מגישים מיד.

*גיוונים: קרם ברולה פיסטוק - מחליפים את הווניל בכף גדושה של מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות באפייה). חשוב לערבב היטב את התערובת תוך כדי חימום על מנת שמחית הפיסטוק תימס. קרם ברולה שוקולד – מחליפים את הווניל ב-100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות. חשוב לערבב היטב את התערובת תוך כדי חימום על מנת שהשוקולד יימס.

 

דרג: