קרוסטיני רוסטביף וצ'טני שרי

קרוסטיני רוסטביף וצ'טני שרי - הפתעה מושלמת לארוחת הערב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קרוסטיני רוסטביף וצ'טני שרי
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ בשרי

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרוסטביף:
  • 750 גרם סינטה מיושנת מוכנה לצלייה (ניתן לבקש מהקצב להכינה)
  • חופן עלים מענף רוזמרין
  • 1/4 כוס חרדל חלק
  • 1/4 כוס חרדל גרגירים
  • 3 שיני שום
  • חומרים לצ'טני:
  • סלסלה וחצי של עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 בצל לבן קצוץ
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפייה דקה
  • ענף מרווה
  • ענף טימין
  • סוכר
  • מלח
  • לקרוסטיני:
  • 2 ג'בטות רחבות
  • שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • מלח דק
  • סוכר
  • פפריקה מתוקה
  • שמן זית
  • 2 ענפי בצל ירוק פרוסים דק מאוד

אופן הכנה:

אופן הכנת הרוסטביף (חשוב להכין לפני):

1. קוצצים את הרוזמרין. כותשים את השום ומערבבים ביחד עם החרדל.
2. מורחים את נתח הסינטה בחרדל הרוזמרין ומשרים בקערה על משטח העבודה על מנת שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר.
3. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר בתנור - 240 מעלות ואת רשת התנור מניחים במרכז התנור.
4. מעבירים את נתח הסינטה אל מצלית ויוצקים מעל 1/3 כוס שמן זית. מכניסים לתנור וצולים כ-10 דקות.
5. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים לעוד 15-20 דקות לערך. דרגת הבשר תהיה מדיום.
6. מצננים את הבשר.
7. לפני ההגשה פורסים את נתח הבשר לפרוסות דקות אלכסוניות.
* יש לשים לב כי למרות שזמן הצלייה הוא קבוע במתכון, הוא יכול להשתנות בין סוגי התנורים השונים ואיכות הבשר הנמכרת בשווקים.

אופן הכנת הצ'טני שרי:

1. מחממים בסיר את השרי עם הבצל, הג'ינג'ר, השום, עלים מענף הטימין, עלים מענף מרווה, 4 כפות סוכר לבן, 2 קורט מלח ומרתיחים. 2. מנמיכים את החום ומבשלים למשך שעה לצורך ריכוז הטעמים, ריכוך והסמכה. מערבבים מדי פעם.

אופן הכנת הקרוסטיני להגשה:

1. פורסים את הג'בטה לפרוסות בעובי ס"מ וחצי.
2. מורחים כלפרוסת ג'בטה בשמן זית ומעל מפזרים פפריקה מתוקה ומעט מלח דק.
3. מחממים את מחבת הפסים וכשהמחבת חמה צולים את פרוסות הג'בטה משני הצדדים להשחמה קלה.
4. מעל כל פרוסת קרוסטיני מניחים פרוסת רוסטביף מקופלת ומעליה כפית של צ'טני השרי.
5. מעטרים בבצל ירוק ומגישים מיד.
 

דרג: