קרוסטיני מטיאס וקרם פרש

קרוסטיני עם קרם פרש ועשבי תיבול, מטיאס ורדרד וחזרת אדומה - קריצה איטלקית למטבח היהודי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
קרוסטיני מטיאס וקרם פרש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 18-20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בגט פרוס באלכסון ל־20-18 פרוסות
  • שמן זית להברשת הפרוסות
  • 1 גביע (200 גרם) קרם פרש מסדרת "השף הלבן"
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 פילה מטיאס בשמן
  • 3 כפות חזרת אדומה (ככל שהיא חריפה יותר השילוב יהיה טעים יותר)
  • לעיטור:
  • רצועות דקות של פלפל אדום
  • גבעולי עירית חתוכים לקטעים באורך 5 ס"מ

אופן הכנה:

1אופן ההכנה:
1. מחממים את הגריל של התנור. משכיבים את פרוסות הבגט בתבנית גדולה. מברישים את פני הפרוסות במעט שמן זית וקולים במרחק 20 ס"מ מהגריל במשך 2-1 דקות עד שפני הפרוסות מזהיבים. הופכים את הפרוסות וקולים את צדן השני. הופכים שוב.
2. מערבבים את הקרם פרש עם העירית הקצוצה, עם השמיר ועם מיץ הלימון. חותכים את פילה המטיאס לקוביות של סנטימטר בערך - אם יש עצמות מסלקים אותן.
3. מורחים את הצד המוברש בשמן של כל פרוסת בגט בכפית גדושה של קרם פרש ועשבי תיבול. מניחים גוש קטן של חזרת (כרבע כפית) בקצה אחד של הפרוסה המרוחה ומסדרים על הפרוסה 3 קוביות של מטיאס. מעטרים ברצועה דקה של פלפל אדום ובשני גבעולים של עירית.
דרג: