קרוסטיני מוצרלה וזיתים

מנת פתיחה מושלמת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ \

צילום: נעמי אבליוביץ \

עיצוב: נעמי אבליוביץ

דרג:
קרוסטיני מוצרלה וזיתים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • באגט, פרוס לפרוסות בעובי ½ 1 ס"מ
  • ממרח זיתים ירוקים של אוליביה
  • 150 גרם מוצרלה של תנובה, מגוררת
  • שמן זית
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • עלי בזיליקום קצוצים, להגשה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מושחים את פרוסות הבאגט בשמן זית וקולים בתנור לצנימים, כ-20 דקות.
3. מורחים את ממרח הזיתים על הצנימים ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת, לכיסוי.
4. מזליפים מעל מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 
5. מעבירים את התנור למצב גריל וקולים בתנור עד שהגבינה הותכה והיא מבעבעת, כ-5 דקות.
6. מפזרים מעל מעט עלי בזיליקום ומגישים מיד.  
דרג: