קרוסטיני ים תיכוני

קרוסטיני עסיסי שמכיל עגבניות, גבינות רוקפור, פרמזן, חציל, בצל ירוק. הדבר החשוב ליצירת קרוסטיני משובח הוא שפרוסת הבגט תישאר פריכה למרות הטופינג העסיסי. שימו לב לכך והרכיבו את המנה רגע לפני ההגשה.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קרוסטיני ים תיכוני
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 קרוסטיני

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בגט פרוס ל-20 פרוסות בעובי אחיד
  • שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1 חציל קלוי קלות
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 2 עגבניות קלופות ללא גרעינים וחתוכות לקוביות קטנות
  • 100 גרם גבינת גליל-רוקפור של תנובה מפוררת
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • זיתי קלמטה
  • מלח גס
  • שמן זית

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל - 180 מעלות.
2. מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן זית  וקולים למשך 10 דקות בתנור עד שיזהיבו קלות.
3. משפשפים את פרוסות הבגט בשן שום חצויה, ומורחים על כל פרוסה מעט חציל קלוי.
4. מערבבים את הבצל ירוק ואת העגבניות עם הגבינות. רגע לפני ההגשה מניחים על כל פרוסה מרוחה בחציל כפית גדושה של התערובת.
5. מפזרים מעט מלח, מזליפים שמן זית  על הפרוסה ומקשטים בזית. מגישים מיד.
דרג: