קרואסון חמאה

לצד תה או קפה, פינוק לשעת המתוקים של המבוגרים ושל הילדים או כשמתחשק מאפה צרפתי ביתי, קרואסונים ביתיים קלים להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קרואסון חמאה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 8 קרואסונים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 וחצי כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 30 גרם שמרים טריים מומסים בכוס חלב פושר (או כף שטוחה שמרים יבשים - אני מעדיפה טריים)
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאה בטמפ' החדר למריחה
  • חלמון ביצה
  • שומשום

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל החומרים היבשים (במיקסר) תוך כדי הוספת כוס החלב בהדרגה, עד שנוצר בצק גמיש.

2. מרדדים את הבצק עד כמה שאפשר גדול יותר ולמרוח את החמאה, תוך כדי קיפולים, כאשר אחרי כל קיפול, רידוד (כמו שעושים עם בצק עלים).

3. עוטפים את הבצק בניר אפיה מעט משומן ומכניסים למקרר לפחות ל- 4 שעות (ועדיף ללילה).

4. מחלקיםאת גוש הבצק ל- 2 ולרדד כל גוש, דק עד כמה שאפשר.

5. יוצריםצורת עיגול. לחתוך את הבצק ל-8 משולשים.

6. כל משולש מקפלים כלפי פנים מהחלק הרחב כלפי החלק הצר.

7. מניחים בתבנית מעט משומנת, מורחים חלמון ביצה ולזרות שומשום.

האפיה בתנור מחומם מראש, 170 מעלות, עד להזהבה
דרג: