קראנץ' שוקולד ושטרויזל

הקונדיטור דודו אוטמזגין משתף אותנו במתכון המוצלח שלו לעוגת הקראנץ' שוקולד ושטרויזל, בזכות בצק השמרים המוכן של מעדנות, תהליך ההכנה יהיה פשוט ומהיר עם תוצאה מופלאה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קראנץ' שוקולד ושטרויזל
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: שתי תבניות אינגליש קייק 35 ס"מ 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים מרודד למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 1 ביצה, טרופה
  • למילוי:
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • לשטרויזל:
  • 30 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות (30 גרם) סוכר
  • 6 כפות (60 גרם) קמח
  • 1/5 כוס (20 גרם) שקדים טחונים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. הכנת המילוי: בקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים.
2. הכנת השטרויזל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי השטרויזל עד לקבלת תערובת פירורית.
3. פורשים את הבצק על משטח עבודה, חותכים ל-2 מלבנים שווים ומורחים מעל כל מלבן מחצית מכמות מילוי השוקולד. מגלגלים לרולדה, חותכים את הרולדה באמצע לאורכה וקולעים לצמה.
4. מניחים את הקרנץ בתבנית האפייה, מורחים ביצה ומפזרים מעל את השטרויזל. משאירים להתפחה שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך (160 צ.) כ-40 דקות, עד הזהבה.
תהנו!
דרג: