קראנץ אגוזים

יוצא נפלא וטעים

מאת: חני שמיר

דרג:
קראנץ אגוזים
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית אינגליש קייק 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 חבילה שמרית + משפר אפיה
  • כפית תמצית וניל
  • 2 וחצי כוסות מים פושרים
  • למלית:
  • 250 גרם אגוזים קצוצים
  • 1 כוס חלב
  • 5 כפות סוכר
  • חצי כפית קינמון

אופן הכנה:

הכנה
1. מרתיחים את כל החומרים על הגז לתערובת אחידה ולקרר מעט. מכניסים את כל החומרים לתוך מיקסר.
2. שמים כ-10 דקות לבצק חלק וגמיש. מתפיחים כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק ומורחים את תערובת האגוזים.
4. מגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה לאורכה ולהצמיד את שני החלקים לצמה אחת.
5. שמים בתבנית אינגליש קייק ומתפיחים שוב.
6. מורחים בביצה. אופים ב-180 מעלות למשך שעה.
 

דרג: