קראמבל שזיפים

חגיגה של פירות קיץ עם קראמבל חמאתי וקצפת מתוקה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קראמבל שזיפים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם שזיפים, מגולענים וחתוכים לרבעים
  • 3 כפות סוכר
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כפית קמח
  • לתערובת הפירורית:
  • ½ כוס סוכר חום
  • ½ כוס קמח
  • ½ כוס שיבולת שועל
  • 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • להגשה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
  • 1 כף סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית חסינת חום.
2. בקערה, מניחים את השזיפים, הסוכר, קליפת הלימון, הקינמון והקמח ומערבבים היטב לכיסוי. מעבירים את התערובת לתבנית.
3. להכנת הקראמבל, מניחים בקערה את הסוכר, הקמח ושיבולת השועל ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה הרכה ומעבדים עם קצות האצבעות לתערובת פרורית.
4. מפזרים את התערובת הפירורית מעל השזיפים ומהדקים.
5. אופים בתנור כ- 35 דקות עד שהשזיפים מבעבעים והקראמבל מזהיב.
6. בקערת מיקסר, מניחים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת. מוסיפים את כף הסוכר ומקציפים מספר שניות נוספות.
7. מגישים את הקראמבל חם בתוספת הקצפת.
דרג: