קציצות תרד ומנגולד ברוטב על בסיס משקה סויה

ילדים אוהבים קציצות. הן לא חייבות להיות מטוגנות. הן יוצאות נפלא באפייה - כדאי לנסות , גם פופאי אוהב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציצות תרד ומנגולד ברוטב על בסיס משקה סויה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 15-12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 קילו תרד טרי
  • חבילת עלי מנגולד
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס משקה סויה "תנובה"
  • 1/4 כוס קמח (אפשר ללא גלוטן)
  • צרור בזיליקום
  • צרור אורגנו
  • 1 כפית קארי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית מלח גס אפור
  • 4 שיני שום
  • 1/4 כוס שומשום מלא
  • 100 גרם צנוברים

אופן הכנה:

1. שוטפים היטב את עלי המנגולד והתרד ומאדים אותם עד שהם מתרככים, אך ללא בישול יתר וקוצצים.
2. מוסיפים אליהם את הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים.
3. קוצצים את הבזיליקום והאורגנו יחד עם השום במעבד מזון ומוסיפים לתערובת יחד עם הצנוברים והשומשום.
4. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על תבנית אפייה מעל נייר אפייה. אופים בתנור למשך 30 דקות בחום של 200 מעלות. או בטיגון עם שמן זית (פחות מומלץ).
 
דרג: