קציצות תפו"א, ירקות ופרמז'ן

דרך טעימה וכייפית לשילוב ירקות בתפריט: לביבות ירקות ועשבי תיבול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציצות תפו"א, ירקות ופרמז'ן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 גזר קטן
  • 1/4 בצל
  • 1 שן שום
  • 1/4 מקל סלרי אמריקאי
  • 1 קישוא קטן
  • 1/2 בטטה בינונית קלופה
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • עלה מנגולד טרי ללא השורש
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות גבינת גבע פרמז'ן של תנובה, מגורדת
  • 2 קורט מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית פרורי לחם
  • 1 כוס קמח לבן בקערה
  • 2 ביצים טרופות בקערה
  • שמן טיגון

אופן הכנה:


1. מבשלים את תפוחי האדמה כ-25 דקות לערך, עד לריכוך. מסננים את המים, מייבשים ומשאירים בצד בסיר.
2. חותכים את הגזר, הבצל, הקישוא, הסלרי והבטטיה לקוביות קטנות, קוצצים דק את השום, הפטרוזיליה והמנגולד.
3. מחממים 2 כפות של שמן זית במחבת גבוהה, מוסיפים את כל הירקות למעט הפטרוזיליה ומטגנים תוך ערבוב על להבה בינונית כחמש דקות, עד שהירקות מתרככים ומקבלים צבע זהוב, מסירים מן האש ומצננים.
4. מוסיפים את הירקות לסיר תפוחי האדמה ומתבלים בפרמז'ן , 2 קורט מלח, קורט מוסקט, פטרוזיליה, פלפל לבן וכפית פרורי לחם, מערבבים תוך מעיכה של תפוחי האדמה עם האצבעות.
5. מחממים במחבת שמן לטיגון בגובה חצי ס"מ.
6. יוצרים מתערבות הירקות ותפוחי האדמה קציצות גדולות ומעוגלות מעט.
7. טובלים כל קציצה בקמח וביצה, מטגנים מכל הצדדים עד להשחמה ומעבירים לנייר סופג. מגישים חם.

דרג: