קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות

קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות, מנה ראשונה כובשת ומרשימה.

מאת: אולגה אלימלך

דרג:
קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
  • 6 פטריות בינוניות קצוצות
  • מלח
  • עלים מחצי ענף בינוני של תימין קצוצים
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 כף צנובר
  • 200 גרם בשר בקר טחון טרי
  • פלפל שחור
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כפות פרורי לחם
  • 1/2 כפית קמח
  • 1/3 כוס פטרוזיליה
  • שמן לטיגון
  • חצי חופן עירית קצוצה דק

אופן הכנה:

1. מחממים מחבת טפלון וקולים את הצנובר ללא שומן לדקה מעל חום בינוני, מוציאים מהמחבת ומצננים על צלחת.
2. מחממים במחבת קטנה כף שמן זית ומאדים את הבצל כ-5 דקות.
3. מוסיפים את הפטריות , קורט מלח והתימין. צולים כ-2 דקות ומצננים.
4. מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה עם הקליפה עד לריכוך. מצננים, קולפים ומועכים היטב עם מזלג.
5. מערבבים לעיסה אחידה את תפוחי האדמה, הבטטה, חצי כפית קמח, הבשר, 2 קורט מלח, מעט פלפל שחור, 2 ביצים, 2 כפות פרורי לחם , פטרוזיליה והצנובר הקלוי
6. מעל חום בינוי מחממים שמן בגובה חצי ס"מ וצולים את הקציצות מ-2 הצדדים עד לקבלת צבע שחום .
7. מגישים חם עם קישוט של עירית קצוצה.

 
דרג: