קציצות על האש

מנת קציצות בקר עסיסיות וטעימות, מתאימות לצלייה על רשת גריל בגינה בארוחת שבת או לטיגון על מחבת במטבח הביתי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציצות על האש
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מגש בשר טחון אדום אדום (0.5 ק"ג)
  • 1 תפו"א בינוני-קטן מבושל במים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום בינונית כתושה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • רכיבים לרוטב:
  • 1 עגבניה גדולה בשלה
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 שן שום
  • מלח
  • סוכר
  • חומץ בלסמי
  • עלי בזיליקום קצוצים

אופן הכנה:

הכנה:
1. מומלץ להכין את הרוטב יום מראש. מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
2. להכנת הקציצות- מערבבים את כל הרכיבים לתערובת אחידה.
3. יוצרים 10 קציצות בעובי 1 ס"מ.
4. מצננים במקרר כשעה לפני הטיגון או הצלייה על האש.
5. לטיגון: מוזגים כ-4 כפות שמן למחבת חמה (רצוי עם תחתית עבה) ומטגנים על להבה בינונית גבוהה עד לקבלת השחמה יפה מכל הצדדים
6. לצלייה על האש: מניחים את הקציצות על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה. במהלך הצלייה הופכים את הקציצות מצד לצד מס’ פעמים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה. 
7.  מגישים חם עם הרוטב בצד.
דרג: