קציצות עדשים כתומות ודלעת

קציצות צמחוניות אפויות עשירות בחלבון ובסיבים תזונתיים. אפשר להגיש אותן כמנה עיקרית בארוחה, או הכניס אותן לתוך פיתה או למנייה ולקחת לעבודה או לבית הספר.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
קציצות עדשים כתומות ודלעת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 16

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¾ כוס (150 גרם) עדשים כתומות
  • 350 גרם דלעת (משקל נקי, בלי קליפה)
  • 3 כפות טפנאד קלמטה (ממרח זיתים קנוי)
  • 150 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" 24% מגוררת גס
  • 1 ביצה גדולה
  • ¾ כוס פירורי לחם יבשים
  • 2 כפות סובין שיבולת שועל
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • תבלינים: 1 כפית סומק, 1 כפית אורגנו מיובש, 1 כפית פפריקה מתוקה, ½ כפית פלפל, פפריקה חריפה לפי הטעם, מלח לפי הטעם
  • שמן זית לשימון התבנית והקציצות
  • לרוטב היוגורט:
  • 1 גביע יוגורט "דנובה"
  • 1 כף גדושה לימון כבוש קצוץ דק
  • ½ כף חרדל גרגרים
  • ½ כפית סוכר
  • ¼ כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:


1. בוררים את העדשים, שוטפים היטב, שמים בסיר, מוסיפים כוס מים ושורים למשך שעה, עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים לסיר כוס מים נוספת, מביאים לרתיחה, מבשלים דקה ומסננים את העדשים. מעבירים לקערה ומצננים.

2. מגררים את הדלעת על מגררת גסה, בוזקים עליה מעט מלח ומשהים 10 דקות. סוחטים היטב את הדלעת המגוררת ומוסיפים לעדשים. מוסיפים לקערה את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב. משהים 20-10 דקות להתייצבות.

3. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב בשמן זית. צרים מתערובת העדשים 16 קציצות. משמנים כל קציצה במעט שמן זית ומניחים בתבנית (הכי נוח לרסס אותן בשמן כשהן מונחות בתבנחת). אופים בתנור החם במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), ואופים במשך 20 דקות נוספות, עד שהקציצות מזהיבות.

4. טורפים יחד את כל המצרכים לרוטב, ומעבירים לקערית הגשה. מגישים את הקציצות בלוויית הרוטב.



דרג: