קציצות מצה

קציצות מצה מדהימות לפסח, גם מי שלא אוהב מצות יטרוף אותו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציצות מצה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 מצות שבורות
  • 1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 4 ביצים
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט סוכר
  • קורט מלח
  • מעט חלב תנובה לדילול
  • מטבל:
  • 2 גביעי ״שלי״ יוגורט למטבל
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמיר קצוץ

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. משרים בקערה את שברי המצות בשמנת למשך 10 דקות.
2. מוסיפים לקערה את הביצים והתבלינים ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה (אם העיסה דלילה ניתן להוסיף מעט קמח מצה. אם היא סמיכה מדי ניתן לדלל באמצעות חלב)
3. מחממים במחבת עבה (רצוי טפלון) שמן בגובה 3-2 ס"מ. כאשר השמן חם יוצרים מהעיסה בעזרת כף צורה של קציצות, מכניסים לשמן ומטגנים עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
4. מכינים מטבל מהחומרים ומגישים לצד הקציצות.

 
דרג: