קציצות כרישה

קציצות כרישה ופירורי לחם, מנה חמה ומשביעה, אידיאלית לארוחת ערב או כתוספת למנה עיקרית

מאת: רינה טל \

מקור מתכון: רינה טל

דרג:
קציצות כרישה
שף מתחיל - קל

כמות מנות: 25-30 קציצות קטנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6-8 כרישות, חלק לבן וירוק בהיר בלבד
  • 4 ביצים
  • כוס - כוס וחצי פירורי לחם
  • פלפל שחור
  • מלח
  • רוטב סויה אורגני (עדיף - ללא מונוסודיום גלוטומט)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • חצי כוס שמן לטיגון

אופן הכנה:

הכנה:
1. לפרוס את הכרישה לפרוסות דקות ולטגן תוך ערבוב במספר (2-3) כפות שמן זית עד ריכוך.
2. להמליח ולפלפל ולהוסיף כ-2 כפות רוטב סויה. להעביר לקערה עמוקה ולקרר לטמפ' חדר.
3. להוסיף לתערובת 4 ביצים, ופירורי לחם עד שהיא הופכת לסמיכה כמו עיסה לקציצות.
4. ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג, לשטח לקציצה, לטבול בפירורים.
5. לטגן משני הצדדים בשמן חצי עמוק. אפשר גם לאפות בתנור על נייר אפיה, כ-20 דקות, עד להזהבה.

דרג: