קציצות כרישה וגבינות

קציצות שמתאימות לאירוח, גם בחג הפסח בשילוב גבינות וכרישה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציצות כרישה וגבינות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 קציצות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/4 1 ק"ג כרישה חתוכה לקטעים ( רק החלק הלבן )
  • 150 גרם גבינת פטה מגוררת דק
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים קלופים ומגוררים דק
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 2 – 1 ביצים
  • 4 כפות קמח מצה
  • לטיגון:
  • 1 כוס קמח מצה
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים את הכרישה בסיר מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה 20 דקות. מסננים, מצננים היטב סוחטים את הכרישה בין כפות הידיים ומעבירים למעבד מזון. מעבדים למחית גסה ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. צרים בכפות ידיים רטובות קציצות עגולות ומעט שטוחות, טובלים בקמח מצה ומטגנים עד להזהבה.
3. מגישים חם עם פלח לימון ליד או מעט יוגורט.



 
דרג: