קציצות כרישה ובשר בניחוח זעתר

קציצות מושלמות לארוחת שבת ולאירוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציצות כרישה ובשר בניחוח זעתר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 20

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מגש (1/2 ק"ג) בשר טחון "אדום אדום"
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
  • 3 כוסות כרישה בקוביות קטנות
  • 1 כוס בטטה מגורדת בפומפייה דקה
  • 1.1/2 כפות זעתר
  • 2 כפות גדושות שומשום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית מחוקה סוכר
  • כפית מחוקה פלפל שחור טחון
  • 3 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות גדושות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • קמח לקימוח הקציצות ושמן לטיגון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת עם שמן זית לחום גבוה.
2. מוסיפים למחבת כרישה, זעתר, פלפל שחור, מלח וסוכר ומאדים כ-5-6 דקות על להבה בינונית גבוהה עד להזהבה קלה.
3. מוסיפים בטטה וממשיכים לאדות כ-4 דקות נוספות.
4. מסירים מהאש, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, פרורי לחם בשר וביצה ומערבבים לתערובת אחידה.
5. יוצרים כ-20 קציצות עגולות. מקמחים קלות את הקציצות ומטגנים במחבת חם בלהבה בינונית כ-3-4 דקות מכל צד.
דרג: