קציצות כרישה ובשר בארומה של כבש

קציצות בשר פריכות עם נגיעת ירק, מתכון קליל וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציצות כרישה ובשר בארומה של כבש
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג כרישה נקייה
  • 150 גרם בשר בקר טחון טרי
  • 100 גרם הודו טחון
  • 1 פרוסת לחם לבן
  • 1 ביצה
  • מעט קמח לבן
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מלח
  • בהרט
  • פלפל לבן גרוס
  • קובייה בגודל 1 ס"מ של שומן כבש ("ליאה"), קצוצה

אופן הכנה:

1. מחממים 2 כפות שמן במצלית.
2. חותכים את הכרישה לטבעות לא עבות וצולים לריכוך קל עם קורט מלח, שיני השום הפרוסות, קורט פלפל לבן גרוס ומעט בהרט.
3. מצננים במסננת גסה.
4. במעבד מזון, קוצצים בכמה "פולסים" (הפעלה וכיבוי מהיר) את הכרישה למרקם גס.
5. מסירים את הקרום מפרוסה עבה של לחם לבן ומשרים במים, סוחטים ומעבירים לקערה עם הכרישה.
6. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב לעיסה אחידה ומעט רכה. מעבירים למקרר לחצי שעה.
7. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות אחידות בינוניות.
8. מחממים שמן לטיגון וצולים את הקציצות משני הצדדים מעל חום בינוני, עד לקבלת לצבע שחום.
9. מגישים חם.
 
דרג: