קציצות טלה בטחינה ירוקה

קציצות שאי אפשר לסרב להן מבשר טלה עם טחינה ירוקה

מאת: רחל אלהרר \

מקור מתכון: רחל אלהרר

דרג:
קציצות טלה בטחינה ירוקה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 קציצות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גר' בשר טלה טחון או לחילופין 450 גר' בשר בקר טחון טרי צוואר או צלעות ו-50 גרם שומן כבש.
  • 30 גרם צנוברים קלויים
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 10 גבעולי נענע לקטוף את העלים ולקצוץ
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • קמצוץ קינמון

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 
1. קוטפים את עלי הנענע מהגבעולים וקוצצים את העלים. את הגבעולים משליכים.
2. מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה ויוצרים כדורים קטנים.
3. מניחים על תבנית משומנת, מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה 180 מעלות למשך 10-12 דקות.

הצעת הגשה:
מטגנים פרוסות חצילים, מניחים מעל כל פרוסת חציל קבבון ושופכים מעל טחינה ירוקה.
 
דרג: