קציצות חומוס ברוטב עגבניות

קציצות צמחוניות / טבעוניות טעימות מאוד.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
קציצות חומוס ברוטב עגבניות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 16 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם גרגרי חומוס מוקפא "סנפרוסט" מופשרים
  • 1 בצל בינוני־גדול (150 גרם) קלוף וחתוך לרבעים
  • 3 שיני שום קלופות
  • 4 פרוסות לחם לבן מורטב וסחוט
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • ½ כוס עלי כוסברה
  • 3 כפות טחינה גולמית מלאה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 2 כפיות תערובת תבלינים ראס אל חנות
  • ½ כפית פלפל טחון
  • מלח
  • שמן זית
  • לרוטב העגבניות:
  • 1 קופסה (400 גרם) קוביות עגבניות משומרות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפית מיץ לימון
  • ½ כפית כמון טחון
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • ½ כפית סוכר
  • מלח ופלפל
  • 100 גרם גרגרי חומוס מוקפא "סנפרוסט"
  • פטרוזיליה קצוצה לעיטור

אופן הכנה:


1. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות).

2. טוחנים יחד במעבד מזון חומוס, בצל ושום. מוסיפים לחם, עשבי תיבול, טחינה, לימון ותבלינים, וטוחנים לתערובת דביקה ונוחה לעיצוב. צרים מהתערובת 16 קציצות עגולות פחוסות בידיים משומנות בשמן זית. מסדרים את הקציצות בתבנית ואופים במשך 25 דקות. מצננים 10 דקות, ובינתיים מכינים את הרוטב.

3. יוצקים את העגבניות המשומרות למחבת גדולה או לסוטז בקוטר 30 ס"מ. ממלאים את הקופסה במים ומוסיפים למחבת. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מכסים ומבשלים 10 דקות. מרימים את הקציצות במרית ומניחים אותן ברוטב כשהצד העליון כלפי מטה. מבשלים 3 דקות והופכים בזהירות. מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. זורים על הקציצות פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם או פושר.

טיפ: הקציצות ה"יבשות" (בלי הרוטב) נהדרות בתוך פיתה בתוספת טחינה וחמוצים.



דרג: