קציצות דגים עם בולגרית עדינה בליווי מטבל פלפלים

קציצות דגים עם בולגרית עדינה בליווי מטבל פלפלים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציצות דגים עם בולגרית עדינה בליווי מטבל פלפלים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 800 גרם מרלוזה
  • 1 בצל סגול קטן
  • 1 גזר קלוף
  • 1/3 צרור פטרוזיליה
  • כף שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 8 טיפות טבסקו
  • 3 ביצים טרופות
  • 1/3 כוס פרורי לחם
  • 1 עגבניה בשלה, בינונית
  • 1 כפית קמח תופח
  • שמן קנולה
  • 200 גרם גבינה בולגרית פיראוס
  • למטבל:
  • 3 פלפלים אדומים בינוניים
  • 2 שיני שום חתוכות גס
  • 1 כפית חומץ בן יין לבן
  • קורט מלח
  • 1 ענף קטן של מרווה
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. קוצצים את המרלוזה בסכין.
2. מגרדים את הבצל, העגבניה והגזר מעל פומפייה דקה, לקערות נפרדות. יש לסחוט היטב את הבצל מנוזלים.
3. קוצצים את הפטרוזיליה דק ומערבבים עם הדג הקצוץ, כף שמן זית, גבינה בולגרית, בצל, גזר, 2 כפות מיץ לימון, 8 טיפות טבסקו, פרורי הלחם והביצים. על המרקם להיות אחיד ומעט נוקשה.
4. מגלגלים מהתערובת כדורים בינוניים.
5. מוסיפים למחבת שמן קנולה (בגובה חצי סנטימטר) ומחממים לחום בינוני.
6. מניחים את הקציצות בזהירות בשמן החם ופוחסים קלות.
7. צולים את קציצות הדגים משני הצדדים לקבלת צבע שחום ויפה.
8. מצננים על נייר סופג ואורזים למקרר.

להכנת המטבל:

1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
2. צולים את הפלפלים שלמים, תוך סיבובם מידי פעם, להשחמה מכל הצדדים .
3. מצננים בתוך שקית ניילון .
4. לאחר 20 דקות קולפים את הפלפלים ,מרחיקים את הגבעול, הנוזלים והגרעינים.
5. טוחנים את הפלפלים עם 2 שיני שום, כפית חומץ בן יין לבן, קורט מלח,עלים מענף קטן של מרווה, קורט מלח ופלפל שחור גרוס למרקם מעט גס. מוסיפים 3 כפות שמן זית באיטיות תוך המשך טחינה עדינה.

להגשה:
מגישים את הקציצות בליווי מטבל הפלפלים בצד.
דרג: