קציצות דגים לצד רוטב יוגורט שמיר

מתכוני דגים ביניהם דג סול, פילה אמנון, דג סלמון, קציצות דגים, מרק דגים, דג בתנור ועוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
קציצות דגים לצד רוטב יוגורט שמיר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג נתח דג נסיכת הנילוס, נקי מקשקשים, עור ושומן רב
  • 1/3 כוס פרורי לחם
  • 1 כף שטוחה של קמח
  • 1 בצל לבן בינוני קלוף חתוך גס
  • מיץ מ-1 לימון טרי
  • 1/3 כוס עלי נענע
  • 1/2 כוס דחוסה קלות של עלי בזיליקום טריים
  • 1/2 חבילה של פטרוזיליה
  • 1/4 חבילה של כוסברה
  • 6 שיני שום שלמות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פלפל לבן
  • 3 ביצים בינוניות טרופות
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • שמן קנולה
  • 2 מיכלי יוגורט "יופלה" בטעם טבעי של תנובה
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/3 כוס שמיר קצוץ

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערה טורפים ביחד את היוגורט, 2 קורט מלח דק, מעט פלפל לבן, כפית מיץ לימון, 2 כפיות שמן זית, השמיר, חצי כפית שום כתוש , מכסים ומעבירים למקרר לאיחוד הטעמים.
2. טוחנים פעם אחת את הדג במכונת טחינה עם סכין בינונית, ביחד עם שיני השום, הבצל, עלי הנענע, הבזיליקום, הפטרוזיליה והכוסברה.
3. מערבבים את תערובת הדג עם פרורי הלחם, הקמח, מיץ מחצי לימון, 3 קורט מלח, מעט פלפל שחור, מכסים ומעבירים למקרר לשעה.
4. מרקם הדג יהיה מאוחד ומעט נוקשה.
5. מחממים שמן לטיגון בגובה חצי ס"מ לחום בינוני.
6. יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדורים בינוניים, מניחים בשמן בזהירות ופוחסים קלות. לאחר 2 דקות הופכים, מטגנים לצבע שחום יפה משני הצדדים.
7. מגישים את קציצות הדגים עם מעט מהיוגורט לצידן.
 

דרג: