קציצות בשר עם חצילים וגזר

הגולשת לינדה מלחי משתפת אותנו במתכון מחמם ומזין לארוחת הצהריים שגם הילדים יאהבו

מאת: לינדה מלחי

דרג:
קציצות בשר עם חצילים וגזר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 30 קציצות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קילו בשר טחון (חצי בקר וחצי עוף)
  • 2 ביצים.
  • 2 פרוסות לחם מושרה במים.
  • 4 בצלים .(לקצץ קצוץ)
  • חצי זר פטרוזיליה קצוצה.
  • פלפל שחור.כמון.קינמון .אגוז מוסקט.מלח.
  • 2 חצילים מקולפים וחתוכים לקוביות ,לפזר מלח להורדת המרירות .
  • 2 גזר פרוס לפרוסות.(אפשר גזר גמדי)

אופן הכנה:


אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצלים במעט שמן עד לקבלת צבע שחום.

2. מכניסים את הבשר לקערה ומוסיפים את הביצים. סוחטים היטב את הלחם ומוסיפים לקערה.

3. מוסיפים את הפטרוזיליה ,הבצל,ואת התבלינים.(כף מכל דבר)

4. מערבבים היטב ומניחים בצד.

5. פורסים בצל אחד לפרוסות, מטגנים בסיר עם מעט שמן ומוסיפים 4 כפות רסק עגבניות מהול בכוס מים מהברז. מערבבים היטב להוסיף כף אבקת מרק.

5. מגלגלים מהעיסה לכדורים קטנים ומוסיפים לסיר.

6. למי שאוהב גזר מוסיפים 2-3 גזרים פרוסים לפרוסות וגם 2-3 חצילים לקוביות .

7. מוסיפים עוד מים עד גובה הירקות .

8. מרתיחים ואחרי זה מנמיכים את האש ומכסים 

9. מבשלים  45 דקות ואחרי זה בודקים אם הירקות מבושלים וסוגרים את האש.

 
דרג: