קציצות בשר ואפונה

מתכון מנצח לכדורי בשר קלים להכנה וטעימים בדיוק כמו שהם!

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציצות בשר ואפונה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • 1 ביצה
  • חצי כוס פירורי לחם
  • שתי שיני שום כתושות
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס בצל קצוץ
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית כורכום
  • כפית כמון
  • חצי כפית קימל טחון (כראוויה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • לאפונה:
  • שתי חבילות אפונה עדינה קפואה
  • שני בצלים סגולים קצוצים לקוביות
  • כף ג'ינג'ר טחון (זנגביל)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית אבקת מרק עוף
  • שתי כוסות מים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בקערה שמים את כל החומרים של הקציצות ומערבבים טוב טוב עם הידיים.מחכים 20 דקות ואז בידיים משומנות יוצרים את הקציצות ומטגנים טיפה במחבת. שמים את הקציצות המטוגנות בצד.
2. בסיר גדול מטגנים את הבצל הסגול, כשהוא נהיה שקוף מוסיפים את האפונה והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומרתיחים פעם אחת. מקטינים את האש, מוסיפים את הקציצות מעל האפונה ומבשלים במכסה סגור עד שמוכן.
 
דרג: