קציצות בשר ברוטב

קציצות בשר שמתאימות לכל ארוחה בשרית ואהובות על כל בני הבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציצות בשר ברוטב
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן עבודה: 40 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קילו בשר בקר טחון
  • פטרוזליה קצוצה דק
  • שמיר קצוץ דק
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • פלפל
  • ביצה אחת
  • 3 כפות פירורי לחם
  • פפריקה מתוקה
  • בצל 1 גדול קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 3 עגבניות קצוצות ממש דק
  • רסק עגבניות
  • בצל אחד גדול קצוץ
  • מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • חצי כוס מים
  • קטשופ

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1.מערבבים את המצרכים בקערה ומוסיפים מעט פלפל ומלח.
2. מגלגלים לכדורים ומרתיחים מחבת בשמן זית ומטגנים את הקציצות.
3. בזמן הטיגון מכניסים את העגבניות הקצוצות והבצל לסיר ומבשלים עד לקבלת רוטב. מוסיפים כחצי כוס רסק עגבניות 
ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים מלח, אחרי 10 דקות מוסיפים 2 כפיות סוכר וקטשופ ''אסם'' לפי הטעם ליצירת טעם מתקתק, ואז מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את כל הקציצות ומבשלים במשך 25-20 דקות נוספות.

 

דרג: