קציצות ברוטב שילדים אוהבים

קציצות בקר ועוף שיש בתוכן מגוון גדול של ירקות ומתאימות במיוחד לטעמם של ילדים.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: הגולשת גילה

דרג:
קציצות ברוטב שילדים  אוהבים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 30 קציצות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עיסת הקציצות (ללא טיגון):
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם עוף טחון
  • 1 ביצה
  • 2-1 קישואים קטנים מגורדים דק וסחוטים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק וסחוט מנוזלים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4-3 כפות פירורי לחם
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 2-1 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • כפית אבקת מרק בצל
  • 1 כף מיונז
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית תבלין גריל עוף
  • 2-1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית סוכר

אופן הכנה:

1. מערבבים  היטב את חומרי עיסת הקציצות (רצוי להשהות במקרר יום לפני בישול).
2. בסיר גדול מזהיבים בצל בינוני קצוץ עם מעט שמן, מוסיפים 2 גזרים חתוכים לטבעות, 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, קישוא בינוני חתוך לטבעות, בטטה קטנה חתוכה לקוביות, וחתיכת דלעת חתוכה לקוביות.
3. להוסיף לסיר כ-4-3 כוסות מים חמים, 3-2 כפות רסק עגבניות, 2 שיני שום כתוש, מעט אבקת מרק עוף, מלח, 1/2 כפית סוכר ו-1/2 כפית פלפל שחור.
4. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג-פונג (בצורת קבבונים), וכשהתבשיל רותח מכניסים את הקציצות לתוכו. מבשלים כ-3/4 שעה.
דרג: