קציצות ברוטב פטריות וחלב קוקוס

קציצות מטוגנות עם רוטב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציצות ברוטב פטריות וחלב קוקוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 14 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתערובת הבשר
  • 1/2 ק"ג בשר טחון "אדום אדום"
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 שן שום בינונית כתושה
  • פנים של הלחם מ 6 פרוסות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • לטיגון : 3 כפות שמן
  • לרוטב
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1 סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • לתיבול סופי
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית עלי טימין/קורנית טרי
  • אחד שן שום כתושה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. משרים את פנים הלחם במים וסוחטים היטב.
2. מערבבים בקערה את כל רכיבי תערובת הבשר לתערובת אחידה.
3. בידיים לחות, יוצרים 14 קציצות.
4. מחממים היטב את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים על להבה גבוהה עד להזהבה קלה בלבד.
5. מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הפטריות.
6. מתבלים במלח וסוכר ומערבבים מעט.
7. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
8. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
9. מחזירים את הקציצות למחבת עם הרוטב ומבשלים כ 8 דקות על להבה בינונית נמוכה.
10. מוסיפים פטרוזיליה, תימין ושום כתוש וממשיכים בבישול כ 2 דקות נוספות.
דרג: