קציצות בקר ותרד ברוטב עגבניות

קציצות אפויות במרקם קליל, שתובלו בהמון נענע ולימון - שני תבלינים מרעננים, שמתאימים מאוד לימים חמים.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
קציצות בקר ותרד ברוטב עגבניות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20 קציצות - 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקציצות:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 300 גרם מדליוני תרד "סנפרוסט" מופשרים (עם כל הנוזלים שהופרשו מהם)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס פירורי קרייקר (קונים מוכנים בשקית, או טוחנים לבד בבית)
  • 2 כפות סובין שיבולת שועל
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • מיץ מלימון בינוני
  • ¼ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • ¼ כוס עלי נענע קצוצים (אפשר להחליף בכוסברה)
  • 4 שיני שום גדולות כתושות
  • ½ כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • שמן זית, תירס או חמניות לשימון התבנית והקציצות
  • לרוטב:
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות קצוצות משומרות במיץ טבעי
  • 6 שיני שום גדולות כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • פפריקה חריפה או פתיתי צ'ילי לפי הטעם
  • ¼ כוס עלי נענע קצוצים (אפשר להחליף בכוסברה)

אופן הכנה:

1. מערבבים יחד את כל המצרכים לקציצות בקערה גדולה - לשים היטב לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים את התיבול. נותנים לתערובת לנוח במקרר כ־10 דקות, כדי שתתייצב.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים את תבנית התנור בדף של נייר אפייה, ומשמנים את הנייר בכף או שתיים של שמן. צרים מתערובת התרד והבשר 20 קציצות עגולות, ומשטחים אותן מעט. מסדרים את הקציצות בתבנית. משמנים קלות את צדן העליון של הקציצות, ואופים בתנור החם במשך כ־20 דקות, עד שהקציצות משחימות מעט.
3. בינתיים, מכינים את הרוטב. יוצקים את התכולה של קופסת העגבניות למחבת גדולה. מוסיפים כמות זהה של מים. מוסיפים שום, שמן, סוכר, מיץ לימון ומלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם. מערבבים ומביאים לרתיחה. מרתיחים בהתמדה עד שכמות הרוטב פוחתת בשליש. טועמים ומתקנים את התיבול.
4. מוציאים את הקציצות מהתנור. בוחשים את עלי הנענע לתוך הרוטב, ומסדרים בתוכו את הקציצות. מכסים ומבשלים יחד במשך 5 דקות. מגישים חם.
דרג: