קציפת רום חמה

משקה אלכוהולי המשלב בין רום, חלמון ביצה ושמנת, משקה מקובל בארוחות חג המולד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציפת רום חמה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 70 מ"ל רום
  • 4 טיפות תמצית וניל איכותית
  • מיכל שמנת מתוקה 10% מסדרת השף הלבן של תנובה
  • 50 גרם סוכר לבן
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • 1 חלמון ביצה
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:

הכנה:
1. מקציפים היטב בעזרת מטרפה את חלמון הביצה כ-2 דקות. מוסיפים את הסוכר וטורפים לעוד כמה דקות עד לקבלת מרקם בהיר ואחיד.
2. במקביל מחממים את השמנת לחום בינוני ומוסיפים את החלמון: חשוב להמשיך ולטרוף כל הזמן.
3. מוסיפים את הרום, קורט קטן של אגוז מוסקט ותמצית הווניל וטורפים מעט.
4. מגישים בטמפרטורה חמימה בכוס רחבה.
 
דרג: