קציפת לימון עם תותים וצנוברים

רוצים קינוח מקורי? הגעתם למקום הנכון! קינוח חמוץ מתוק של קציפת לימון, תותים וצנוברים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קציפת לימון עם תותים וצנוברים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לתותים:
  • 3 כוסות תותים גדולים ומתוקים ככל האפשר נקיים מגבעול וחתוכים לשתיים
  • 1/4 כוס סוכר
  • גרידת קליפת לימון משני לימונים
  • 1/2 מקל וניל או קישוט טבעי אחר
  • לקצפת:
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות גדושות אבקת סוכר
  • 3 כפות צנוברים קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים את התותים עם הסוכר וגרידת הלימון
2. מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את אבקת הסוכר ואת הצנוברים
3. מחממים מחבת טפלון ומקפיצים 3/4 מכמות התותים, רק עד שהתותים מוציאים מעט נוזל
4. את הנוזל מסננים ושומרים בצד
5. מערבבים את התותים החמים עם התותים הקרים שנותרו
6. מניחים את תערובת התותים בכוסות שקופות עד חצי גובה הכוס. מזלפים או מניחים את הקצפת מעל התותים ומעליה יוצקים את נוזל התותים שסונן
7. מעטרים במקלות וניל או קישוט טבעי אחר ומגישים

דרג: