קעריות פילו במילוי תרד וגבינות

מנה טעימה וממכרת לכל אירוע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קעריות פילו במילוי תרד וגבינות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (1 ק"ג) דפי פילו
  • 1 ק"ג תרד שטוף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • חצי חבילה (250 גרם) גבינת כנען מסדרת 'השף הלבן'
  • 2/3 חבילה (500 גרם) גבינה לאפיה מסדרת 'השף הלבן'
  • 5 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. חותכים את התרד לרצועות בגודל בינוני. מחממים במחבת בינונית כף שמן זית, מוסיפים את התרד ומעט מלח ומטגנים על להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מהתרד התאדו ומתבלים בפלפל. מעבירים לקערה בינונית ומצננים כ-15 דקות במקרר. מפוררים את גבינת הכנען ומוסיפים לתרד המטוגן.
2. מערבבים בקערה את הגבינה לאפיה עם 5 ביצים ומתבלים במלח ופלפל.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות). מפרידים את עלי הפילו ומברישים בשמן זית. חותכים את עלי הפילו ל-6 ריבועים שווים בכל עלה. לוקחים 2-3 ריבועי עלים ביחד ומניחים על בסיס תבנית מאפינס. ממלאים בתערובת התרד וגבינת הכנען, מוסיפים מעל את תערובת הגבינה לאפיה ולקישוט מוסיפים מעל מעט מתערובת התרד והגבינה. חוזרים על הפעולה עד לסיום כל ריבועי העלים. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות או עד שמזהיב. מגישים חם.
 
דרג: