קערות חציל ממולא

מנה משביעה ומגוונת שלא תשאיר את האורחים אדישים

מאת: רוזה כהנא

דרג:
קערות חציל ממולא
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חצילים
  • 2 עגבניות
  • 2 כפות צנובר קלוי
  • 1 בצל גדול
  • 100 גר' גבינת פטה עזים מפוררת או קופסת גבינת נפוליאון
  • 3 כפות שמן זית
  • 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • חופן עלי בזיליקום טרי קצוצים

אופן הכנה:

הכנה:
1. חוצים את החצילים לאורכם, מניחים על תבנית, מפזרים עליהם מלח גס ונותנים להם לנוח מס' דקות ולהגיר נוזלים.
2. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. חותכים את הבצל לקוביות גדולות.
3. בעזרת נייר מגבת סופגים מהחצילים את הנוזלים וחורצים חתכים בצורת שתי וערב על החלק הפנימי שלהם.
4. מטגנים את החצילים בשמן זית עד שחלקם הפנימי מזהיב קלות. מניחים בצד עד לקירור.
5. בעזרת כף מוציאים את "בשר" החצילים ושומרים בצד בקערה קטנה.
6. בסיר קטן מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות ו"בשר" החצילים ומאדים יחד 3-4 דקות. מוסיפים מלח, פלפל ורוטב צ'ילי, את הגבינות, צנובר
7. מסדרים את קערות החציל על תבנית אפייה, ממלאים אותן בעזרת כף עם תערובת המילוי, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות במשך כחצי שעה. 
8. מסירים את נייר האלומיניום ומשחימים את החצילים כ- 7-8 דקות בחום של 160 מעלות.
דרג: