קסטת מצות, פירות יבשים ושוקולד

קינוח מצות לפסח

מאת: ויוי מור

דרג:
קסטת מצות, פירות יבשים ושוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 מצות
  • 1 כוס מים
  • חצי כוס חלב
  • 3 כפות גבינה לבנה רכה
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 75 גרם מרגרינה מומסת
  • למלית
  • 1 שוקולד מריר משובח מגורר בפומפיה
  • 1 כוס פיסטוקים קצוצים וקלויים, לא מלוחים
  • 3/4 כוס שקדים, קצוצים וקלויים
  • 3/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים וקלויים
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה דחוס
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מרטיבים את המצות היטב תחת הברז ומניחים במגבת מטבח לחה לשעתיים, עד שהן רכות אך לא מתפוררות.
2. מחממים בסיר קטן מים וסוכר, מבשלים בבעבוע עדין במשך 20-15 דקות, מוסיפים מיץ לימון ומסירים מהאש.
3. מצננים ומעבירים למקרר.
4. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
5. מוציאים מצה אחת מהמגבת ומניחים על משטח עבודה, עוברים על המצה במערוך פעם אחת, מסובבים בתשעים מעלות ועוברים פעם נוספת.
6. מניחים בתבנית משומנת ומורחים במרגרינה.
7. מפזרים 5 כפות מהמלית ומעליהן 3 כפות מסירופ הסוכר הצונן.
8. חוזרים על שלבים 5 ו-6 עם עוד 3 מצות, לקבלת שכבות של מצות ומלית.
9. מניחים מעל את המצה האחרונה, מהדקים בזהירות ומורחים מרגרינה מומסת.
10. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד הזהבה.
11. יוצקים מעל את שארית הסירופ הקר (משתדלים לא לטלטל כדי שהסירופ יחלחל מלמעלה) ומשהים במקום מוצל במשך 48 שעות.
12. בתום ההשהיה מצננים שעתיים במקרר וחותכים למעוינים.
13. מקשטים בחצאי פיסטוקים או בשקדים וזורים את השוקולד המגורר מעל כל מעויין ומעויין.

דרג: